My Items

I'm a title. ​Click here to edit me.

Dynatrace recognized as a 2020 Gartner Peer Insights Customers’ Choice for APM

Author: April Slattery Source: Dynatrace Blog Dynatrace has been recognized as a 2020 Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Application Performance Monitoring.
To achieve this recognition, Gartner’s Peer Insights Customers’ Choice Distinction is based on direct feedback from our customers and we were delighted to find that Dynatrace received the most 5-star reviews of any vendor. In their reviews, users recognized key benefits they associate with Dynatrace, including our automatic and intelligent observability, digital experience and business analytics capabilities, and how Dynatrace enables improved cross-team collaboration.
Here are a few examples of what customers said: “The AI capabilities are amazing, and I can count many times it saved us from extended downtime in production.” “Dynatrace has allowed us to get the visibility on our real customer experience which we were lacking from our traditional monitoring platform. In addition, the AI has helped us to channel our efforts better.” “I’ve been blown away by the product and its feature set and impressed at the ease at integrating it into other services, has been much easier than we expected…. Being able to see if (users) are frustrated is just brilliant and goes to the heart of what we are trying to do in terms of being more end-user focused.” The whole team at Dynatrace is proud to receive this recognition and to be named a 2020 Gartner Peer Insights Customers’ Choice for Application Performance Monitoring Suites. You can learn more and read more reviews from our users here.
Thank you to all our customers who submitted reviews. Your feedback is vitally important and helps us shape and guide our innovations for the future. We look forward to keeping up our collaboration with you to continue making Dynatrace the best automatic and intelligent observability platform that gives you the real-time answers you need to transform the way you work, accelerate innovation, and deliver better business outcomes. If you have a Dynatrace story to share, we’d love you to join the Gartner Peer Insights crowd and tell us all about it! Disclaimers 
Gartner Peer Insights Customers’ Choice constitute the subjective opinions of individual end-user reviews, ratings, and data applied against a documented methodology; they neither represent the views of, nor constitute an endorsement by, Gartner or its affiliates.

Üdvözlet a bevetésirányító központból

Digitális “bevetésirányító központ” lesz a lelke a jövőben minden banknak, biztosítónak és nagyvállalatnak. Megoldás azok számára, akik szeretnének “kilátni” a tengeralattjáróból. A FinTech Zone készített interjút Kertész Nellivel, a Provice Informatika „Head of Digital Experience” vezetőjével.
Hamarosan, 2020.10.13-án a FinTechShow-n az érdeklődők további részleteket is hallhatnak Kertész Nellitől, hogy hogyan segítheti a software intelligence platform a digitális transzformációt. Előadásának címe: “Sötétben minden tehén fekete.” Részletek itt. Milyen aktuális kihívásokat említenek ügyfeleitek, amelyek megoldásában Ti támogatjátok őket?
Kertész Nelli: Életünket és a vállalatok működését egyre szorosabban átszövik a digitális megoldások. A pénzügyi szektor különösen érintett a digitális transzformációból fakadó kihívásokban, köszönhetően az elmúlt években megjelent fintech cégeknek és a jelenleg zajló technológiai forradalomnak.
A féléve megjelent járványhelyzet erre a bizonytalanságra tett rá „számos” lapáttal, például költség- és erőforráscsökkentéssel, stratégiai re-fókuszálással, átütemezésekkel. Nem kérdés, hogy ebben a helyzetben a vállalati és az államigazgatási digitális rendszerek gyors és zavartalan működése kiegészülve a kiváló felhasználói élménnyel alapvető követelménnyé vált. Összegezve ez azt jelenti, hogy a vállalatoknál vezetői szinten többet várnak el az informatikai és a digitális üzleti területektől, miközben csökkennek a rendelkezésre álló források. Más szavakkal az elvárás az, hogy „nyújts többet kevesebbért!”. Ehhez kívánunk hozzájárulni az általunk képviselt software intelligence megoldással. A „software intelligence” kifejezés bizonyára sokaknak újként hangzik. Pontosan mit takar ez a kifejezés? Kertész Nelli: Ha megkérdezik, pontosan mit takar a software intelligence kifejezés, akkor a következő példán keresztül igyekszem érthetővé tenni: A digitális rendszerek működtetése hasonlít egy tengeralattjáró irányításához. Nincs szélvédő, mint az autókon, amin kinézve látom hol vagyunk, merre kell menni, mekkora a sebességünk. Egy tengeralattjáró irányításakor a mélyben csak és kizárólag a szenzorokra, műszerekre és műszerfalakra tudunk hagyatkozni.
A Dynatrace által kínált „software intelligence” megoldás ezeket a szenzorokat, műszereket, műszerfalakat építi fel automatikusan bármely vállalat digitális rendszereinél.
Más szavakkal egy mesterséges intelligenciával támogatott „bevetésirányítási” központot hoz létre. Egy ilyen bevetésirányítási központ hogyan tudja konkrétan támogatni az IT terület munkáját? Kertész Nelli: Teljeskörű átláthatóságot biztosít infrastrukturális és architekturális szinten, valamint mélységében (full-stack) és kiterjedésében (end-to-end) a klasszikus monolitikus on-premise rendszereknél, valamint a modern, felhő alapú, mikroszervizes és konténerizált környezeteknél is.
Az automatizált működés támogatásával a teljes szoftver életcikluson keresztül időt, pénzt és erőforrásokat takarít meg. A beépített mesterséges intelligencia az előrejelzéssel, az automatikus probléma és gyökérok felderítéssel segíti a szakmai területeket az értéknövelt feladatokra fókuszálásban.
Erősödik a szervezeti egységek közötti együttműködés a software intelligence megoldás által nyújtott azonos helyzetértékelés révén. Ezek szerint a „software intelligence” felsorakozik az AIOps, Devops, CI/CD, stb. párbetűs rövidítések és varázsszavak sorába? Kertész Nelli: A vállalatok többsége digitális működésre áll át, így a digitális rendszereik monitorozása alapvető fontosságúvá válik a számukra. A Gartner, a Forrester Research és más elemzők szerint a Dynatrace több mint 10 éve vezető megoldás az alkalmazás performancia monitoring területen.
Mindezek mellett a Dynatrace 6 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy az akkor még gyerekcipőben járó technológiai forradalom (felhő, mikroszervíz, konténerizáció, stb.) olyan kihívásokat állít, amelyet csak az akkor (már szintén) piacvezető megoldásuk nulláról való újraírásával és platformmá fejlesztésével lehet megoldani. Ennek eredményeként készült el a Dynatrace „diszruptív” megoldása, a software intelligence platform. Az ügyfelek elégedettsége, valamint a szakértők minősítése bizonyítja az akkori kockázatos döntés helyénvalóságát. Ábra: Dynatrace Software Intelligence Platform Tapasztalataitok azt mutatják, hogy a szakemberek számára viszonylag könnyen eladható egy ilyen diszruptív megoldás. Vezetői szinten mit értékelnek az ügyfelek? Kertész Nelli: Az érdekes dolog az, hogy a megoldás diszruptivitása inkább a vezetői szinten kerül előtérbe, míg a szakembereknél a konkrét funkciók és kézzel fogható előnyök dominálnak az egyeztetések során. „Szerezd vissza a komplexitás feletti kontrolt!”
– így szól az egyik kulcsüzenetünk a CIO-k számára. Bármely vezető számára lehetővé tesszük, hogy a saját érdeklődésének megfelelő dashboard-ok kialakításával valós idejű visszajelzést kapjon a szervezete által használt digitális rendszerek technikai teljesítményéről és az elért üzleti eredményekről. Milyen ügyfélkör számít a software intelligence elsődleges felhasználójának? Kertész Nelli: A gyors válaszom az, hogy ilyen jellegű megoldásra minden vállalatnak és intézménynek szüksége van. A digitális rendszerek esetleges teljesítmény-romlása közvetlen hatással van a szervezetek bevételére, márkájukra, ügyfeleik lojalitására. Magyarországon 40+ nagyvállalatnál és intézménynél vagyunk jelen elsősorban a banki, a biztosítói, a telco és az államigazgatási szektorokban. Eddig főleg az IT terület munkájának a támogatásáról esett szó. Vannak olyan funkciók, amelyek a digitális üzleti területek számára is hasznosak? Kertész Nelli: A jó üzleti eredmények egyik alappillérét a kiváló felhasználói élmény jelenti. Minden felhasználói tranzakció nyomon követhető, így pontos információ lesz arról, milyen élményben volt részük a felhasználóknak. Ezen túlmenően a felhasználói session-ök akár 4K-s felbontásban videó-szerűen visszanézhetők, így valós kép kapható weboldalunk vagy mobil alkalmazásunk tényleges felhasználási módjáról. Képzeljük el mennyivel egyszerűbb lesz az ügyfélszolgálat dolga, ha a kérdéses session-öket visszanézve tud segíteni a betelefonáló ügyfeleknek. Fontos megjegyezni, hogy az összes adat a vállalati adatközponton belül marad, nem kell semmilyen külső felhőbe szenzitív adatokat továbbítani, onnan lekérdezni.
Ugyancsak beépített funkció a szintetikus tesztelés, melynek során a kívülről látható weboldalaink és a kapcsolódó digitális rendszereink performanciája (rendelkezésre állásuk és válaszidejük) egyszerűen mérhetővé válik. Ez hasznos lehet akkor, amikor nincsenek valós felhasználók, például éjszaka, vagy akkor is, ha esetleg SLA méréseket kívánunk alkalmazni külső vagy belső szolgáltatók teljesítményének mérésére.
Azoknak, akik még nem ültek tengeralattjáróban, nos nekik lehetőségük van egy Dynatrace-s tesztvezetésre. Pár lépés és teljes funkcionalitással kipróbálható a platform az alábbi linkre kattintva: Dynatrace. A cikk eredeti formájában a FinTech Zone honlapján jelent meg 2020. szeptember 15-én. https://fintechzone.hu/udvozlet-a-bevetesiranyito-kozpontbol/

Dynatrace wins AI Breakthrough Award for Davis AI engine

Author: Ajay Gandhi Source: Dynatrace Blog Today, the AI Breakthrough Awards announced its 2020 winners, recognizing the leading AI innovators and solutions. We are proud to share Dynatrace has been named the winner in the “Best Overall AI-based Analytics Company” category, recognized for our innovation and the business-driving impact of our AI engine, Davis. This year’s AI Breakthrough Awards attracted over 2,000 nominations from the best companies, technologies, products, and services in the field of AI / AIOps. We were in good company. The winners in other categories include IBM, NetApp, and TransPerfect. The AI Breakthrough Awards underscore the value AI provides for organizations across industries. We are incredibly proud of the difference that Davis has made for our customers, helping them to achieve their digital transformation goals at scale, simplify the complexity of multicloud environments, maximize revenue streams and business value, and, ultimately, do more with less time, resources, and money. That success and this award are not a coincidence: Dynatrace’s Software Intelligence Platform was created to help customers transform how they work on their journey to the dynamic multicloud. And unlike alternatives in the market, Davis is not just an add-on to an existing solution – it is purpose-built into the core of our platform. Validating the success – and need – for AI-assistance As our customers, and organizations globally, have accelerated their digital transformation, IT environments have become increasingly complex. Teams are tasked with managing cloud, hybrid cloud, and multicloud environments with thousands of containers and microservices that come and go in seconds and spanning billions of interdependencies. This has created a growing gap between complexity, data volume and variety, and IT teams’ ability to keep up. Organizations need to bridge this gap between complexity and resources, automating away redundant time-consuming tasks, and using AI-assistance to proactively deal with business-impacting issues. Dynatrace automatically collects data not just from metrics, traces, and logs, but also user experience and code-level insights – all in context and mapped into a topology. That continuous automation also extends to Davis’ analyzing of over 14 trillion interdependencies per minute and monitoring of hybrid/multicloud environments for performance degradations, and delivering precise, real-time insights that prioritize alerts based on business impact. This advanced observability also applies across organizations’ DevOps processes, delivery pipelines, and production environments, empowering them to catch bad code before it can impact end-users, empowering them to catch bad code before it can impact end-users. All of this enables DevOps teams to spend more time on innovative, value-adding activities, as Davis continuously monitors for errors or system degradations. As a result, Davis reduces wasted motions, improves collaboration across IT, DevOps, and business teams, and saves our customers an average $1.5 million a year in employee productivity alone. The difference Davis makes The AI Breakthrough Award win comes off the back of other recognitions our platform has received this year, by industry analysts and users alike. In June, G2 users awarded Dynatrace the #1 ranking across six Spring 2020 Grid® Reports, including in AIOps Platforms. Earlier in the year, Gartner scored Dynatrace #1 in five out of six use cases in its 2020 Critical Capabilities for Application Performance Monitoring report. We are proud of Davis’ impact on our customers’ businesses and its role in enabling them to better serve their own internal users and customers. But some of our favorite stories about the difference Davis makes are the ones we hear about how AI has changed our customers’ lives – stories of how team members are able to spend more time with their families, get more sleep at night, and reimagine their roles into something more personally satisfying because they know Davis has things covered. Stories like these are what keep us going. At the end of the day, we do this work for our customers, not for the awards… though we would be lying if we said the awards weren’t a nice recognition that validates both the need for Davis and the effect it is having on real people, within the world’s leading organizations. True to the “AI Breakthrough” Awards’ name, we will not rest on our laurels. We will continue to break through, innovate, and enhance our AI to ensure that, as market conditions and customer needs continue to evolve, Davis and Dynatrace will be right beside them in lockstep. Congratulations to all the 2020 AI Breakthrough Award winners!

CONTACT

US

Info: event@provice.eu


Elemér Veréb / CEO -

email: elemer.vereb@provice.eu

Nelli Kertész / Head of Digital Experience - 

email: nelli.kertesz@provice.eu

HUNGARY - ROMANIA - BULGARIA