top of page
  • andreaveress

A Mendékház alapítványt támogattuk

Karácsony alkalmából úgy döntöttünk, hogy cégünk, a PROVICE Informatika Kft. ismét adománnyal segíti egy rászoruló szervezetet tevékenységét. Idén a választásunk a Menedékház alapítványra esett, melyet 500.000 forinttal támogattunk.


A Menedékház Alapítvány Budapest XI.kerületében éjjeli menedékhellyel (80 fő), hajléktalanok nappali melegedőjével, idős hajléktalanoknak szóló betegszobás ellátással (60

fő) és családok átmeneti otthonával (21 család, 50 gyermek) kíván támogatást nyújtani a rászoruló családok és egyének számára.


Adományunkat az alapítvány a XI. kerületben a Vasvári Ipari Park területén működő 100 fős hajléktalanszálló nyílászáróinak korszerűsítéseire fogja fordítani. És, hogy miért pont erre?

Sajnos a rezsiárak drasztikus növekedése a Menedékház Alapítványt sem kerülték el, és az egekbe szökött gázárakkal szemben minden lehetséges eszközzel próbálnak védekezni.

Azonban mivel bérelt ingatlanokban dolgoznak, így a legtöbb beruházási pályázattól elesik az alapítvány, az épületek teljes korszerűsítése nem lehetséges, viszont energetikai szakemberek tanácsára a hajléktalanszálló két bejárati ajtaját mindenképpen cserélni szeretné, a főbejárat körül lévő üveg szélfogóval együtt.



A 100 fős hajléktalanszállón alapvetően rossz egészségügyi állapotú, idősebb rászorulók laknak.

A földszintet az elmúlt években sikerült akadálymentessé tenni, így az ott élő közel 40 ember mindegyike mozgásában korlátozott; kerekesszékkel, rolátorral vagy járókerettel közlekedik.

Az ő életterüket szeretnénk kicsit komfortosabbá tenni a két bejárati ajtó, és a főbejárat körüli szélfogó cseréjének a finanszírozásával.


Bízunk benne, hogy ezzel is egy kicsit segíthetünk, hogy melegben és békében telhessenek az ünnepek a szálló lakói számára.






17 views
bottom of page