top of page
  • andreaveress

Ismerd meg a Dynatrace női informatikusait! - Mentorálási program az EGOI magyar csapatának

A Dynatrace az EGOI (European Girls’ Olympiad in Informatics) magyar versenyzőinek arany fokozatú szponzoraként támogatta a magyar csapatot. Ennek a szponzorációnak az utókövetéseként szerveztünk a lányoknak egy izgalmas eseményt, mellyel betekintést nyerhettek a munka világába, egészen pontosan abba, hogy milyen is női informatikusként vagy mérnökként egy piacvezető nemzetközi vállaltnál dolgozni.


A ”Get to know the Dynatrace Ladies” online esemény keretében a lányok a Dynatrace Linz-i központjában dolgozó kolléganők beszámolóit hallgatták meg, akik arról is meséltek, hogyan élik meg nőként az informatikusi létet.





Jisha Thomas, az Autonomous Cloud Enablement csapat szoftver mérnöke, izgalmas prezentációval készült. Jisha külön kiemelte, hogy a Dynatrace-nél egy támogató, befogadó közösségre talált, ahol nőként sosem érezte, hogy bármilyen lehetőségből kimaradna. Tapasztalata szerint a cégnél mindenki számára biztosított, hogy azokkal a területekkel foglalkozzon, amire leginkább fókuszálni szeretnének.


Andreea Buga, az előbb említett csapat szenior szoftver mérnöke bemutatta hogyan használják a Dynatrace Software Intelligence platformot saját belső rendszereik monitorozására és tesztelésre. Ezt ahhoz hasonlította, mint mikor Apple-nél dolgozó fejlesztő maga is iPhone-t használ. Ő is pozitívan számolt be a tapasztalatairól, mely szerint egyenrangú félként érzi magát az informatika világában. Andreea bátorította a lányokat, hogy ne félejenek követni az álmaikat, és vágjanak bele az informatikai karrierbe, mert ő sem bánta meg, hogy az érdeklődésének megfelelő területen helyezkedett el.


A végén egy Q&A szekció keretein belül a lányok kérdéseket tehettek fel, ahol a Dynatrace-nél végezhető külföldi gyakornoki lehetőségekről is érdeklődtek. Ez a kérdés igencsak releváns volt, elvégre az egyik versenyző, Kelemen Anna idén már az Eötvös Lóránd Tudományegyetem matematikai és programtervező informatikusi szakán tanul tovább.

Ha érdekel, a „Get to know the Dynatrace Ladies” esemény, a lenti képre kattintva megnézheted az előadásokat:





31 views
bottom of page